Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Supă cremă de linte

Supele cremă sunt felurile principale de mâncare care măresc apetitul pentru felul doi în cadrul prânzurilor sau chiar al cinelor. Aceste preparate sunt bogate în vitamine datorită faptului că sunt gătite din legume.

Supa cremă de legume poate fi compusă din orice ingredient care îți place fiert, astfel rețetele acesteia sunt nenumărate. Te poți bucura de plăcerile gusturilor după bunul plac realizând combinațiile reușite de crudități care să răspundă și savoarei și consistenței.

Astăzi noi îți propunem rețeta de supă cremă de linte. Lintea este soră cu fasolea și mazărea. Are un conținut ridicat de fibre și unul scăzut de grăsimi. Este o legumă consumată la nivel mondial și una dintre alegerile de bază ale celor care au adoptat stilul de viață în care nu mănâncă produse de origine animală sau carne.

Așadar, lintea poate constitui o opțiune bună pentru a prepara o masă delicioasă și sățioasă. De aceea, în continuare vei afla cum o poți găti sub formă de supă cremă.

Ingrediente

Acest preparat se poate adapta după fiecare gust, așadar poți alege să folosești din următoarele legume:

  • Linte la conservă
  • Ceapă
  • Ardei gras sau Kapia
  • Morcov
  • Sos de roșii
  • Usturoi

Ca și condimente, sarea și boiaua de ardei iute pot fi o alegere potrivită. Totodată adăugarea de pătrunjel verde din grădină este pata de culoare și aroma care completează la fix rețeta.

Mod de preparare

Primul lucru recomandat este să pui la călit ceapa cu morcovul. După ce acestea sunt moi iar ceapa a căpătat auriul ei specific, adaugă pe rând ardeii tăiați și usturoiul curățat și mărunțit.

Lintea trebuie să o speli bine în câteva ape înainte să o adaugi în compoziție. Pentru a-i asigura condițiile optime de fierbere, adaugă apă după ce pui lintea laolaltă cu celelalte legume.

Lintea este fiartă atunci când este moale. După ce verifici și vezi că aceasta este gata, adaugă sosul de roșii, amestecă și mai lasă-le să fiarbă împreună câteva minute.

Ultimul lucu de făcut este adăugarea de condimente și de pătrunjel. După ce stingi focul, supa trebuie dată prin blender, pentru a ieși supă cremă. Atfel, folosește acest ajutor pentru a mărunți tot din supă și a-i oferi densitatea dorită.

Modalități de servire

O variantă simplă de servire a supei creme de linte este împreună cu pâine prăjită. Dacă vrei să faci din aceasta puțin mai  mult, poți pregăti crutoanele în cuptor. O modalitate de a face crutoane este de a stropi câteva felii de pâine cu ulei de măsline și oregano sau rozmarin. Apoi așază-le în tava pentru cuptor și lasă-le câteva minute să se coacă în cuptorul încins.

Noi îți dorim poftă mare și să te bucuri de toate beneficiile pe care consumul de linte îl are asupra organismului!

Publicat de: 27 apr 2018
Vizualizări: 3925
(Voturi: 2588, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier