Această rețetă a fost adoptată și reinterpretată de multe gospodine din diferite țări. În compoziția ei se regăsesc produse de patiserie, căpșuni suculente și cremă de brânză. Căpșunile pot fi culese direct din grădina ta!
Pentru preparare ai nevoie de o formă detașabilă cu un diametru de aproximativ 24-26 cm.
Ingrediente pentru tartă:
- făină – 1,2 linguri (+ o cantitate mică pentru a rula aluatul);
- unt – 100 g;
- zahăr tos – ½ cană;
- sare – ¼ lingură;
- apă rece – 1 lingură.
Ingrediente pentru compoziție:
- brânză de vaci – 250 g;
- zahăr – ¼ lingură:
- căpșuni – 800 g;
- jeleu de căpșuni – 1 linguriță;
- apă – ¼ cană.
MOD DE PREPARARE:
Se taie untul (fără topire), se amestecă cu zahărul, făina și sarea până se omogenizează. Adaugă apă rece (se poate folosi mai mult de o lingură), astfel încât aluatul să poată fi modelat compact într-o bucată.
Transferă aluatul într-o formă de tartă și distribuie-l uniform cu mâinile, presând bine. Pune la congelator pentru 10-15 minute.
Apoi scoate și străpunge aluatul în mai multe locuri cu o furculiță și adaugă-l la cuptorul preîncălzit la 180º C, pentru aproximativ o jumătate de oră. Aluatul ar trebui să capete o nuanță aurie, frumoasă. Dacă în timpul coacerii aluatul începe să crească, apasă-l cu o lingură. După ce se scoate din cuptor se lasă la răcit în formă.
Este timpul să pregătești umplutura. Se amestecă brânza cu zahărul și se întinde peste aluatul din formă. Se spală căpșunile și se taie pe jumătate. Așează partea convexă deasupra brânzei, pornind dinspre exterior.
Diluează praful de jeleu de căpșuni într-un recipient. Se aduce la fierbere la foc mic, apoi se răcește pentru îngroșare. Unge căpșunile cu acest amestec cu ajutorul unei pensule de silicon.
Tarta cu căpșuni se lasă la frigider timp de 1-6 ore. Îndepărtează forma detașabilă înainte de servire.
Poftă bună!