Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Ce plante naturale nu trebuie să-ți lipsească din grădină

Activitățile de grădinărit nu sunt doar o modalitate de relaxare, ci și un mijloc prin care poți să îți menții sănătatea organismului. În afară de legumele simplu de plantat și îngrijit, există și câteva plante naturale de avut în grădină.

Sădirea și îngrijirea acestora implică eforturi minime, însă ele au multiple beneficii asupra organismului tău și al familiei. Indiferent că ai o grădină de dimensiuni reduse sau una extinsă, îți recomandăm să acorzi timp și pentru cultivarea plantelor naturale.

Iată care sunt plantele naturale care nu trebuie să lipsească din grădina ta.

Plante naturale de avut în grădină: O oază de sănătate pentru întreaga familie

1. Mușețel

Musetel - Plante naturale de avut in gradina

Ceaiul de mușețel este recunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului. Infuziile din mușețel ajută la relaxarea organismului, contribuie la un somn odihnitor și ameliorează stările de anxietate.

Plantarea acestuia se realizează pe timp de vară, într-o zonă a grădinii care nu este expusă în permanență razelor soarelui. De asemenea, mușețelul are nevoie de un sol nisipos și bine drenat, întrucât excesul de apă duce la putrezirea rădăcinilor.

Odată ce planta a ajuns la maturitate, se culeg doar florile, însă fără a scoate rădăcinile.

2. Cimbru

Cimbru - Plante de avut in gradina

Este o plantă aromatică, dar și medicinală. Frunzele cimbrului sunt bogate în vitaminele A, E, C, K, potasiu, calciu, fier, magneziu și antioxidanți. Infuziile de cimbru contribuie la tratarea indigestiei, a balonării și combate înmulțirea bacteriilor în stomac, intestine și în tractul urinar.

Acesta se cultivă în sol uscat, calcaros și are nevoie de o temperatură medie anuală cuprinsă între 7 și 20 de grade Celsius. Cimbrul crește armonios atât în zone foarte însorite ale grădinii, cât și în cele semi-umbroase.

3. Pătrunjel

Patrunjel - plante de avut in gradina

Este un ingredient de bază în preparea mâncărurilor datorită aromei intense. Pătrunjelul este o plantă naturală recomandată pentru consumul zilnic, deoarece protejează sistemul imunitar, curăță rinichii și este și un foarte bun detoxifiant.

De asemenea, pătrunjelul are un conținut ridicat de vitamine A, C și B, calciu, fier, sodiu, potasiu și iod.

În ceea ce privește sădirea acestuia, pătrunjelul are nevoie de lumină și apă în mod constant.

4. Mentă

Menta - Plante de avut in gradina

Infuzia de mentă este un remediu natural pentru tratarea durerilor de stomac. Menta este bogată în fibre, proteine, vitaminele A, B6 și C, potasiu, calciu și zinc, astfel că este indicată și la prepararea mâncărurilor.

Pentru cultivarea mentei, alege o zonă umbroasă a grădinii. De asemenea, această plantă naturală de avut în grădină are nevoie de apă în mod constant, mai ales în timpul verii.

5. Rozmarin

r

Frunzele uscate de rozmarin sunt un condiment natural, benefic în pregătirea mâncărurilor. Ceaiul de rozmarin susține buna funcționare a organismului, deoarece stimulează digestia și capacitatea de memorare și îmbunătățește circulația sângelui.

Sădirea rozmarinului în grădină se efectuează de regulă în luna mai, în soluri foarte bine drenate. Totodată, rozmarinul se dezvoltă cel mai bine în zonele însorite ale grădinii.

Este necesar să uzi planta naturală în mod constant în primul an de la plantare. Ulterior, rozmarinul devine rezistent la secetă.

6. Aloe vera

Aloe vera

Această plantă naturală pe care trebuie să o ai în grădină este bogată în vitaminele A, B4, B9 și E, calci, magneziu, potasiu, zinc și sodiu. Printre proprietățile plantei de aloe vera se numără efectul antiseptic, analgezic și antiinflamator.

Mai multe informații poți afla din articolul nostru Beneficiile plantei de aloe vera.

Pentru a fi cultivată în grădină, aloe vera are nevoie de un sol foarte bine drenat și de o zonă în care să se bucure de razele soarelui, însă se poate dezvolta și în locuri parțial umbrite.

7. Salvie

Salvie

Salvia este o plantă naturală benefică pentru ameliorarea durerilor de cap, reducerea inflamațiilor și tratarea problemelor digestive.

Plantarea salviei trebuie să se realizeze în soluri fertile și în locuri însorite sau parțial umbrite. În ceea ce privește udarea, ea are nevoie de cantități moderate de apă.

Sperăm că toate aceste informații despre plantele naturale de avut în grădină te vor ajuta să ai o grădină cât mai diversificată. Pentru nelămuriri sau întrebări legate de grădinărit, contactează echipa Grădina Max, iar colegii noștri îți vor răspunde la toate întrebările.

Publicat de: 30 oct 2019
Vizualizări: 3074
(Voturi: 3, Evaluare: 5.0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier