Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Salate fresh de primăvară: top 5 rețete simplu de preparat

Verdețurile și legumele sunt o sursă constantă de vitamine. Fie că alegi să le consumi gătite sau crude, ele asigură aportul de nutrienți de care organismul are nevoie pentru a funcționa corespunzător. Și cum vremea se încălzește, este momentul potrivit să incluzi în dieta ta delicioasele salate de primăvară.

Am pregătit special pentru tine o listă de rețete de salate fresh ușor de pregătit, hrănitoare și care cel mai probabil îți vor lăsa gura apă în cele ce urmează.

Salatele de primăvară: gustul desăvârșit al naturii

Prima condiție pentru savurarea unor salate de primăvară gustoase este ca ingredientele să provină din grădina ta. În cazul în care ești novice într-ale grădinăritului, nu-ți face griji. Am pregătit un articol cu 10 Sfaturi pentru grădinarii începători, numai bun pentru a-ți începe activitatea de gospodar cât mai curând.

Iar pentru câteva recomandări suplimentare, cei 7 pași simpli pentru a deveni un grădinar de excepție sunt utile pentru a obține culturi bogate în legume și zarzavaturi.

Cele mai ușoare rețete de salate de primăvară

1. Salata grecească

Salata greceasca

Este gustoasă, sănătoasă, sățioasă și poate fi consumată atât ca fel principal cât și ca garnitură, alături de carnea pregătită la grătar. Pentru această salată ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 castravete Picolino de dimenisuni mari;
  • 3 roșii Alka;
  • 1 ceapă;
  • măsline negre;
  • brânză feta;
  • 4 linguri de ulei de măsline;
  • condimente, după gust.

În ceea ce privește prepararea, asigură-te mai întâi că speli foarte bine legumele, iar ulterior, taie-le bucățele. La final, amestecă toate ingredientele într-un bol îndeajuns de mare.

2. Salată de legume cu ou

Salata de legume cu ou

Pentru a savura o astfel de salată, ai nevoie doar de câteva ingrediente:

Primul pas în prepararea acestei salate de primăvară este spălarea foarte bine a legumelor și verdețurilor. Ulterior, lasă-le câteva minute să se scurgă de apă și taie-le cubulețe sau rondele.

Spre final, curăță ouăle fierte de coajă și amestecă-le cu restul ingredientelor. Iar în funcție de preferințe, o poți servi împreună cu crutoane sau simplă.

3. Salată cu ridichii, mazăre și avocado

Salata cu ridichii, mazare si avocado

Este o salată la îndemâna oricărui, deoarece majoritatea ingredientelor le poți cultiva în grădina ta:

Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să speli foarte bine legumele, să le tai și să amesteci ingredientele într-un bol.  

4. Salată cu spanac și legume

Salata cu spanac si legume

Spanacul este una dintre verdețurile benefice organismului, deoarece este bogat în vitaminele A și C, magneziu, calciu, potasiu, sodiu, fosfor și fier. Prin urmare, este un preparat pe care trebuie să-l încerci.

Pentru această salată, ai nevoie de:

La fel ca în cazul celorlalte rețete, se spală toate legumele și verdețurile, se taie felii sau cubulețe și se amestecă într-un castron.

5. Salată cu sfeclă roșie

Salata cu sfecla rosie

Pentru a te bucura de o salată gustoasă cu sfeclă, ai nevoie de aceste ingrediente:

  • 1 sfeclă roșie;
  • 1 salată verde;
  • 2 sau 3 morcovi;
  • câteva fire de ceapă verde;
  • 1 legătură de ridichi Vienna;
  • condimente, după gust;
  • puțin ulei de măsline.

Tot ce mai trebuie să faci este să le cureți foarte bine, să le feliezi, să amesteci toate ingredientele și să savurezi salata.

Ți-am făcut poftă cu aceste rețete de salate de primăvară? Atunci este timpul să fugi la bucutărie și să te apuci de gătit.

Poftă bună!

Publicat de: 24 apr 2019
Vizualizări: 5274
(Voturi: 983, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier