Comenzi telefonice şi consultanţă
0

ACTIVITĂȚI DE GRĂDINĂRIT PENTRU APRILIE

Despre aprilie putem spune că este într-adevăr o lună de primăvară, pentru că vremea începe să se stabilizeze și să devină mai caldă. Temperaturile încep să crească și zilele sunt mai lungi ceea ce înseamnă că lucrările în grădină pot începe. Și sunt multe de făcut!

 Recomandarea noastră este să îți faci un plan al activităților pe care le ai de făcut în grădină și în jurul casei, pentru a nu te supraaglomera și pentru a nu simți oboseală în exces.

Ce legume putem planta în luna aprilie


După ce te ocupi de pregătirea solului pentru plantarea de primăvară, prin curățarea de buruieni și afânare, vei putea planifica plantarea semințelor de legume.

În această perioadă pot fi semănate semințe dintr-o gamă largă de zarzavaturi, de care te vei putea folosi pe tot parcursul anului. În această categorie regăsim următoarele legume: mazăre, varză, spanac, ceapă, salată verde, usturoi, hrean, ridichi, morcovi, sfeclă roșie și conopidă.

Nimic nu se compară cu mâncărurile preparate din ingrediente naturale, cultivate de tine. De asemenea ierburile aromatice vor aduce un plus de prospețime și savoare preparatelor tale. Astfel îți sugerăm să plantezi în grădină și rozmarin, busuioc, pătrunjel sau salvie.

Către sfârșitul lunii aprilie, vei putea semăna și semințele de dovlecei, fasole, pepene verde sau galben.

Ce faci cu arborii și arbuștii în aprilie

Doar la începutul lunii aprilie se pot planta culturile de arbori și arbuști. Tot acum se poate realiza și transplantarea lor, asta dacă nu a avut loc la sfârșitul lunii martie.

În aprilie este timpul ideal pentru întreținerea coniferelor veșnic verzi, care au nevoie de tundere: ienupăr, chiparos, gard viu sau forsythia care se tunde după înflorire.

Tot acum este bine să plantezi arbuștii fructiferi de mur și zemur, într-un loc însorit, iar cei de anul trecut trebuie tăiați și răriți.

Aprilie este luna plantării florilor


Așa cum ne spun specialiștii, aprilie este luna ideală pentru plantarea florilor. Se pot planta tipurile de bulbi de flori a căror înflorire are loc vara sau toamna, florle care se dezvoltă sub formă de tufă, dar și trandafirii.

Câteva dintre florile care se pot planta în a doua lună de primăvară sunt: daliile, crinii, crinii de vară, petuniile, garofițele, cârciumăresele, gălbenelelegladiolele și crăițele.

Totodată este un moment potrivit pentru mutarea florilor din ghivece în grădină, pentru înmulțirea lor sau pentru schimbarea ghiveciului cu unul mai mare.

Plantarea și întreținerea pomilor fructiferi în luna aprilie


Dacă în luna martie nu te-ai ocupat de plantarea pomilor fructiferi, acum este timpul să o faci. După plantare, aceștia trebuie udați în abundență.

În această perioadă se recomandă și fertilizarea culturilor de pomi fructiferi, folosind o cantitate oprimă de îngrășământ.

Ai grijă de iarbă și gazon

Aprilie este luna perfectă pentru pregătirea și îngrijirea gazonului și a ierbii. Peticele de iarbă moartă trebuie îndepărtate, pentru că ele pot deveni un mediu propice pentru dăunători și boli.

După îndepărtarea acestora, în spațiile libere se pot semăna noi semințe. Pământul trebuie afânat înainte de însămânțare, pentru a permite apei să pătrundă în sol.

Este o perioadă bună pentru tunderea ierbii, dar și pentru fertilizare.


Așadar luna aprilie este cea mai potrivită lună pentru a începe lucrările în grădină. Pericolul înghețului a trecut, temperatura este cea mai favorabilă, iar nivelul energiei noastre revine la normal. Nu rămâne de făcut decât să te apuci de treabă.

Succes la grădinărit și spor în toate!

Publicat de: 18 dec 2022
Vizualizări: 7950
(Voturi: 8, Evaluare: 4.3)
mc visa paypal fancurier