Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Activitati de gradinarit pentru luna iulie

A doua lună de vară, luna lui cuptor, este cea mai încărcată în ceea ce privește lucrările ce trebuie făcute în grădină. Una dintre principalele activități ale grădinarilor, care are loc zilnic, este udatul culturilor. Datorită temperaturilor crescute și a lipsei precipitațiilor, plantele trebuie ajutate prin irigații. Vino să vedem împreună ce e de făcut în grădină.


În grădina de legume

În fiecare zi a lunii iulie, noi recolte așteaptă să fie culese în grădina de legume. Producția trebuie verificată zilnic, iar roadele de ardei grași, dovlecei, vinete și roșii trebuie culese. Totodată este o lună productivă și pentru culturile de mazăre și fasole, dar și perioada de producție pentru țelină și morcovi.

Este momentul pentru a recolta ceapa, mazărea, usturoiul și fasolea verde și de pus recoltele la păstrat peste iarnă.

Pentru ca recoltele să fie bogate și sănătoase, culturile trebuie protejate de dăunătorii specifici. Asta presupune aplicarea tratamentelor adecvate pentru combaterea lor.

A doua lună de vară este potrivită pentru plantarea culturilor cu recolte de toamnă: morcovi, conopidă, broccoli, salată verde și sfeclă. Este momentul perfect pentru a planta zarzavatul de toamnă, cât și varza. Recoltele se vor culege în septembrie-octombrie.


Ai grijă de vița de vie

Vița de vie trebuie legată pe araci, iar lăstarii se dirijează pentru a crește suspendați. Cultura trebuie stropită împotriva făinării, manei și putregaiului cenușiu, iar irigarea este necesar să fie efectuată cu regularitate. În perioadele secetoase, pământul nu trebuie lăsat să se usuce mai mult de două-trei zile.


Livada de pomi și arbuști fructiferi

Iulie este luna în care ne bucurăm de ultimele recolte de cireșe și vișine. Se culeg prunele timpurii, caisele, zmeura și ultimele căpșuni sau un nou val de la culturile remontante.

După culegerea roadelor, ramurile trebuie tunse, cu excepția celor tinere.


Plantele cățărătoare și gardurile vii

Soarele favorizează creșterea explozivă a plantelor, ceea ce înseamnă că vei avea mai mult de lucru în ceea ce privește tunderea și întreținerea lor, inclusiv a plantelor cățărătoare și a gardurilor vii. Tunde gardurile din lemn câinesc sau alte soiuri care cresc repede și leagă plantele cățărătoare odată ce cresc, pentru a le oferi susținerea necesară. Pentru culturile de plante ornamentale, cea mai importantă activitate este udatul. Acesta se face de preferat dimineața, înainte ca soarele să devină prea arzător. Seara, frunzele plantelor pot fi pulverizate cu apă, pentur un efect de răcorire. La suprafața solului se poate adăuga turbă pentru a împiedica evaporarea rapidă a apei. În luna iulie plantele ornamentale trebuie curățate de părțile bolnave și ofilite, gardul viu se tunde, iar trandafirii pot fi fertilizați.

Ocupă-te de seră

Răsadnițele sau sera au nevoie să fie aerisite regulat, în speciale în zilele foarte călduroase din iulie. Prin aerisire se poate evita apariția dăunătorilor și a bolilor, iar plantele vor fi viguroase și sănătoase. 


Așadar, înarmează-te cu o pălărie pentru a te proteja de soare, sticla de apă să fie la îndemână și multă energie pentru grădinărit. Spor la treabă!



Publicat de: 03 iun 2022
Vizualizări: 2906
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
mc visa paypal fancurier