Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Activiățti de grădinărit pentru luna iunie

Odată cu începutul lunii iunie vara începe să își intre în drepturi. Soarele este mai puternic si strălucitor iar plantele se dezvoltă armonios și recoltele încep să apară. Prima lună a verii va fi realmente solicitantă în ceea ce privește activitatea din grădină. Este o perioadă în care plantele au nevoie de îngrijire atentă, însă pot fi înființate și alte culturi.

Iată care sunt activitățile de care te poți ocupa în luna iunie!


Curăță terenul

Chiar dacă majoritatea legumelor au fost plantate, solul din grădină trebuie curățat de buruieni și pregătit pentru un nou rând de plantare. Buruienile sunt foarte dăunătoare pentru culturi, deoarece ele extrag umiditatea din sol, sufocă plantele și sunt o sursă de boli și dăunători. Pentru ca plantele să fie sănătoase și să se bucure de o dezvoltare bună, buruienile trebuie îndepărtate.

Ce mai poți planta în luna iunie

În ciclul doi de plantare ai ocazia să plantezi răsadurile de vinete, ardei și roșii. În același timp, dacă solurile au fost fertilizate cu îngrășăminte organice, se mai poate planta varza roșie, varza de toamnă și varza de Bruxelles, cât și conopida, fasolea, gulia și broccoli.

După culturile de ceapă verde și salată, ulterior se pot cultiva fasolea, castraveții și ridichile de toamnă, cât și mazărea.

Tot acum poți planta bulbii de flori din soiurile care înfloresc vara și toamna. Printre acestea se numără crinii, gladiolele și ciclamenul.

Tot în prima lună de vară se pot planta semințele de plante anuale, precum floarea soarelui, ochiul boului, garofița și regina nopții. Ele vor decora grădina în mod superb până spre finalul toamnei.

Îngrijirea florilor și arbuștilor

Este o perioadă excelentă pentru a curăța terenul de florile ofilite, cât și pentru îngrijirea trandafirilor. Este necesar să verifici tufele dacă sunt afectate de păduchi, iar florile uscate trebuie îndepărtate.

Arbuștii ornamentali care au flori uscate, trebuie curățați pentru a le împrospăta aspectul și pentru a-i proteja de apariția bolilor specifice.


Îngrijirea pomilor și arbuștilor fructiferi și recoltarea fructelor

Luna iunie vine și cu recolte bogate de fructe, iar nouă ne revine sarcina să ne asigurăm că ramurile pomilor fructiferi nu se vor rupe sub greutatea lor. Ele trebuie sprijinite cu ajutorul unor tutori de susținere, care se montează oblic sub fiecare ramură. Este ideal ca vârfurile ramurilor tinere să fie tunse, pentru a îndesi tufa

Acum este și perioada în care se culeg cireșele, vișinele, corcodușele, iar spre final de lună, caisele timpurii.

În iunie apar și primele recolte de zmeură și căpșuni.


Copilirea roșiilor

În luna iunie, când lăstarii laterali de roșii au între 5 și 10 cm, se poate face copilirea. Acest proces presupune tăierea lăstarilor fără rod, cu mâna sau cu foarfeca. Prin copilire, tufele de roșii își vor dezvolta o singură tulpină principală care va fructifica.

Îngrijirea gazonului și gardului viu

Gazonul trebuie tuns, însă nu foarte scurt, pentru ca solul să nu se usuce rapid. În același timp el trebuie curățat de buruieni.

Gardul viu trebuie și el întreținut prin tundere și îndepărtarea uscăciunilor. Tunderea stimulează creșterea noilor ramuri și îndesarea tufelor.


Așadar, în luna iunie poți face o mulțime de activități în grădină. Îți dorim spor la treabă și să te bucuri de grădina ta minunată!

Publicat de: 18 dec 2022
Vizualizări: 4366
(Voturi: 9, Evaluare: 4.2)
mc visa paypal fancurier