Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Activități de grădinărit pentru luna mai

Cea de-a treia lună a primăverii vine cu siguranța ca pericolul înghețului a trecut, iar soarele și-a intrat complet în drepturi. Luna mai este cea mai potrivită pentru a duce la bun sfârșit activitățile din grădină pe care încă nu ai avut curaj să le începi.


Poți începe prin a scoate din casă plantele cu o rezistență redusă la frig, să îngrijești pomii fructiferi sau să plantezi tipuri noi de flori în grădina ta.

Activități în grădina pentru luna mai


În grădina poți începe activitatea prin plantarea ierburilor aromatice, care de asemenea pot fi așezate și în ghivece. Plantează arpagicul, pătrunjelul sau mărarul, care pot servi atât ca plante decorative, cât și ca plante aromatice pentru condimentarea mâncărurilor.

Este de asemenea o perioadă favorabilă pentru a acorda atenție plantelor cățărătoare, oferindu-le susținerea de care au nevoie pentru o bună dezvoltare. Printre acestea se numără culturile de mazăre și fasole.

În luna mai te poți ocupa și de plantarea florilor anuale, care vor decora grădina într-un mod inedit, formând un spectacol de culori. Ia în calcul instrucțiunile de plantare și acordă-le atenția de care au nevoie pentru o dezvoltare armonioasă.

Îngrijirea pomilor și arbuștilor fructiferi în luna mai

În luna mai pomii trebuie tratați împotriva afidelor și a dăunătorilor specifici anumitor culturi.

Utilizarea fungicidelor și insecticidelor ajută la stoparea înmulțirii insectelor dăunătoare pomilor fructiferi.

Pomii fructiferi, cât și arbuștii nou plantați, trebuie irigați pentru a le asigura o prindere bună.

Îngrijirea gardurilor vii în luna mai


Pentru a le asigura o dezvoltare armonioasă și pentru a căpăta o formă decorativă, gardurile vii trebuie tunse. Astfel ele vor avea un aspect uniform și îngrijit pe toată durata verii, până la începutul toamnei, când vor trebui curățate.

În această perioadă este bine să aplici îngrășăminte la baza gardurilor vii plantate.

Îngrijirea viței de vie

Luna mai este ideală pentru a acorda atenție viței de vie. Pentru că dăunătorii reprezintă o amenințare în această perioadă, se recomandă aplicarea soluțiilor specifice culturilor. Astfel vei proteja atât plantele, cât și recoltele de struguri, care vor fi mai calitative.

Tot în această perioadă are loc aplicarea îngrășămintelor pe bază de azot, cât și ciupirea și eliminarea lăstarilor infertili. Dacă este o perioadă secetoasă, trebuie să asiguri umiditatea necesară plantelor de viță de vie.

Eliminarea dăunătorilor

În această perioadă încep să-și facă apariția în grădină tot felul de dăunători, care pot afecta culturile tale. Este un moment bun să iei măsurile potrivite pentru îndepărtarea lor.

Poți face asta prin tăierea ierbii sau prin curățarea terenurilor de buruieni, dar și prin folosirea soluțiilor care țin la distanță dăunătorii.


Pe lângă activitățile care vizează plantarea și îngrijirea culturilor de primăvară, trebuie să iei în considerare și lucrările de amenajare și dotare a grădinii.

Asigură-te că dispui de un sistem bun de irigații pentru perioadele secetoase care pot apărea în viitor, dar și de uneltele necesare pentru tunderea și îngrijirea plantelor.

Profită de vremea bună din luna mai și ai grijă de grădina ta!

Ai grijă de grădina ta! Spor la treabă!

Publicat de: 18 dec 2022
Vizualizări: 1846
(Voturi: 3, Evaluare: 5.0)
mc visa paypal fancurier